Akupressur och ansiktsakupressur

Akupressur är liksom akupunktur en del av den traditionella kinesiska medicinen och liknar mycket akupunktur. När man ger akupressur arbetar man med samma punkter på patientens kropp som vid akupunktur och den bakomliggande holistiska synen på kroppen och dess välbefinnande är densamma. Men i akupressur stimulerar man akupunkturpunkterna med fingrarna, inte med nålar. Effekten är densamma, men tekniken således litet annorlunda och mera skonsam.
Vanligen kombinerar jag akupressur med kinesisk massage eftersom massage samtidigt ger ett ökat välbefinnande. Liksom akupunktur är akupressur effektivt mot olika smärttillstånd, men även andra besvär kan behandlas med akupressur.

Akupressur är den lämpliga behandlingsformen vid en rad hälsoproblem, t.ex.:
- Värk i nacke, armar, axlar, rygg och leder, reumatiska problem.   
- Idrottsskador, inflammation i benhinnor, hälsenor och muskler, ischias.   
- Migrän, huvudvärk och förhöjt blodtryck.   
- Magsmärtor, förstoppning.

Ansiktsakupressur är en effektiv icke kirurgisk behandling för att minska tecknen på åldrande. Det ökar hudens elasticitet och ger en riktig ansiktslyftning. Minskar rynkor kring ögonen, pannan och munnen och minskar storleken på ansiktsporerna. Det är en behandling för föryngring och vitalisering av huden. Den baseras på traditionell kinesisk medicin och är en av de populäraste ansiktsbehandlingarna i Kina och runt om i världen just nu och är ett naturligt alternativ till kemisk behandling.
I Kina har behandlingar för föryngring och vitalisering av huden med akupunktur använts under flera tusen år och var tidigare endast förbehållet privilegierade grupper. Jag använder gärna akupressur istället för akupunktur, det har samma effekt, men upplevs som skonsammare än akupunktur i ansiktet.

Kosmetisk akupressur:
- Minimerar eller tar bort fina linjer och rynkor
- Reducerar påsar eller mörka ringar under ögonen
- Förbättrar ansiktsfärgen och ger huden en hälsosam lyster
- Minskar storleken på porerna. - Ökar blodflödet
- Reducerar akne 

Pris för akupressur/ansiktsakupressur:
  45 min  600 kr
  60 min  700 kr

Mer läsning om min massage-praktik i Lund

Svensk klassisk Massage Aroma massage Kinesisk massage

Externa sidor: TCM Massage Kinesisk massage Svesnsk klassisk massage

Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)